Dubbning i världsklass

Eskimo Avenue är företaget som lever efter devisen att man ska ha kul på jobbet. Något som säkert inte är så svårt då företaget arbetar med dubbning av bl a tecknad film, spel och TV-program till svenska, norska, danska och finska. När de kom till oss med önskemål om en kreativ och innovativ webbsajt så var valet ganska så självklart; vi skulle skapa en aveny av is.

Grundtanken till webbsidan ligger i själva namnet Eskimo Avenue. Det sägs ju att amerikaner tror att det går isbjörnar på gatorna i Norden. Eftersom många av företagets kunder är stora amerikanska filmbolag valde vi att spinna vidare på denna idé. På webbsidan möter besökaren en aveny bestående av ”isskrapor” dvs. höghus av is. Här möter man även tre karaktärer; älgen, sälen och isbjörnen som står som symbol för de skandinaviska länderna.

Webbsidan är byggd i Flash i ett tecknat maner för att knyta an till företagets verksamhet. Den är också ovanlig genom en otraditionell navigering. Besökaren kan välja att navigera via en normal meny, men även ”fritt” med hjälp av piltangenterna.