Tävling för gröna uppfinnare

Green Innovation Contest är en unik tävling för gröna innovationer, initierad av Innovatum i Trollhättan. Vi fick uppdraget att skapa en webbsida som speglar tävlingens anda, lockar alla typer av innovatörer och samtidigt med en koppling till Innovatum.

Uppdraget blev extra roligt eftersom tävlingen kombinerar miljö och teknik, två områden som vi arbetar mycket med. Andra intressanta aspekter på tävlingen är bredden och viljan att rikta sig till fler än de typiska uppfinnarna samt att tävlingen vill ge något till alla deltagare – alla som deltar får olika typer av stöd att utveckla sina innovationer.

Det blev en intensiv period av nära samarbete med uppdragsgivarna. Strukturen var som vanligt viktig eftersom det fanns mycket innehåll som skulle exponeras. Vi lade stor vikt vid en snabb och effektiv rubriksättning. Designen fick ett inbjudande och trevligt formspråk med innovationsprocesser som tema. Resultatet är en spännande webblösning som tilltalar ögat och som effektivt kommunicerar tävlingens förutsättningar och själ.